Andjeli

Još dok sam bila mala djevojčica, fascinirala me i zanimala sama ideja anđela. Postoje li? Prikazuju li svete sličice koje su mi davale časne sestre točno njihov izgled? Postajemo li anđeli kad umremo?

Svojevremeno sam bila katolkinja, pa bi se moglo reći da sam uvijek bila sklona anđelima. Možda je to počelo s molitvom koju sam naučila kao mala:

Anđele Božji, čuvaru dragi

ljubav Božju ti mi daješ

Budi uz mene

svijetli i čuvaj, vodi me i vladaj.

Moje zanimanje za anđele nastavilo se i kroz moj protestantsko židovsko-episkopalni odgoj. (Nisam li rekla da sam katolkinja? Bila sam, ali prije toga bila sam protestantkinja, Židovka i episkopalka - u život sam krenula kao živa teološka studija.) S godinama, mom zanimanju za anđele pridružile su se dvije stvari veće od dječjih molitvi i priča s vjeronauka. Kao prvo, otkako pamtim, moji duhovni vodiči stalno su se oslanjali na ta nebeska bića. Drugo, u vidovnjačkoj praksi čula sam priče bezbrojnih ljudi o njihovim iskustvima s ruba smrti, astralnim projekcijama, ili čak regresijama u prošle živote koji su uklju­čivali ta predivna svjetlosna bića koja su ih vodila, dočekivala i bdjela uz njihovu postelju.


Knjigu potražite OVDE

Nema odogovora

  1. Nepoznato 08.11.2015

Komentariši