Skrivene strasti (Diana Palmer)

Odlomak:

Napolju je grmelo i sevalo, ali mlada žena koja je stajala u salonu elegantne kuće u džordžijanskom stilu bila je suviše opsednuta svojim bolom i problemima da bi obraćala pažnju na tu zastrašujuću grmljavinu. Čula su joj otupela od onoga što joj se dogodilo u poslednja dva dana.

Elizabeta Meriam Vajt imala je dvadeset i dve godine, a osećala se kao da ima pedeset godina. Duga bolest njene majke bila je iscrpljujuća za nju. Nije očekivala da će konačni gubitak tog dragog bića biti ovakva trauma. Njen život je najednom postao prazan. Više nije imala nikog. Njena polusestra otišla je tog jutra za Pariz sa svojim delom nasledstva koje joj je ostalo posle majke. Njih dve nisu nikad bile bliske, ali Bes se nadala da će Kristi
pokazati malo više osećanja nakon tragičnog gubitka. Doduše, trebalo je da zna da je Kristl potpuno nezainteresovana. Za sve vreme duge majčine bolesti nije pokazala volju da pomogne oko nege. Govorila je da ima dovoljno novca da plate nekom da to radi.

Dovoljno novca! Kakva ironija, razmišljala je Bes. Bilo je dovoljno novca dok otac nije umro i dok se majka nije preudala za Džonatana Smita i prebacila poslove na njega. Karla je bila nezainteresovana za finansije. Bilo joj je važno samo da sačuva onaj dragoceni deo akcija uloženih u naftnu korporaciju u Teksasu. Plašila se da te akcije ne preuzme Džud Langston. Njegov otac i Besin, otac osnovali su tu korporaciju.

Bes je zadrhtala kad se setila Džuda. Oduvek ga se plašila. Delovao je krajnje neumoljivo, sirovo i neranjivo. Nije bio na sahrani, ali Bes je znala da će on uskoro doći zbog testamenta njene majke.

Prišla je prozoru i naslonila glavu na okno. Zatvorila je oči. Oh, mama. kako je samoća teška, razmišljala je utučeno. Nikad nije mislila da čovek može da bude toliko prazan.

Iza nje su ostale dve duge godine. Karla je bolovala od raka kostiju koji nije reagovao ni na kakvu terapiju. Nije pomagalo ni zračenje ni hemoterapija. Sama Karla odbijala je svaki razgovor o transplantaciji kosti. Čekala je hrabro svoju smrt. a Bes je pokušavala da joj olakša i pomogne. Nije joj bilo lako. Majka je postajala sve nervoznija i zahtevala je sve više. Ali Bes ju je volela i brinula se predano o njoj. Bila je potpuno sama. Kristl je bila zauzeta svojom romansom s francuskim grofom i nije došla sve dok Karla nije umrla. Tada je došla samo da bi pokupila svoj deo nasledstva, naravno. Bila je nezadovoljna onim što joj je ostalo. Bes ju je podsetila da su bolnički i doktorski računi presušili ionako siromašne finansijske izvore. A tada je pitala Kristl za naftne akcije ...


Čitanje omogućeno članovima!

REGISTRUJTE SE
i čitajte odmah!


Već ste član?
Prijavite se ovdje»

Komentariši