Federiko Moća – Tri metra iznad neba

Roman koji je objavljen 1992. godine samo je u Italiji prodan u 5 miliona primeraka, a više od milion prodano ih je i u Španiji.

Babi i Step su postali popularni te su snimljene dve filmske verzije njihove priče.

Tri metra iznad neba je roman o svakodnevnom životu, istovremeno romantična komedija i realistična drama.

 

Iz knjige:

Spretan i brz, taman poput noći, jurio je. Svjež i suh vjetar vijorio mu je kratkom kosom. Svjetlo i odrazi pojavljivali su se i nestajali s malih retrovizora njegova motora. Stigao je na trg, usporio samo na trenutak, koliko je bilo dovoljno da se uvjeri kako s desne strane nitko ne dolazi, a zatim dodao gas i punom brzinom ušao u Ulicu Vigna Stelluti. "Želim ga vidjeti, već se dva dana nismo čuli." Jedna lijepa crnokosa djevojka zelenih očiju i zgodne okrugle stražnjice, zarobljene u krutim Avirexovim hlačama, nasmiješila se prijateljici, plavuši visokoj kao i ona, ali malo punašnijoj. "Madda, znaš kakav je, čak i ako je postojalo nešto između vas, ne znači da sad postoji."

Sjedile su na svojim bijelim Vespicama, pušile previše jake cigarete i pokušavale zvučati malo starije od svojih godina. "Ako to išta znači, njegovi prijatelji su mi rekli da on obično nikad ne zove." "Što, zar je tebe nazvao?" "Da!" "Možda je pogriješio broj." "Dva puta?" Nasmiješila se sretna što je ušutkala prijateljicu brzog jezika, ali ova se nije obeshrabrila. "U svakom slučaju, u prijatelje se ne možeš pouzdati. Jesi li im vidjela face?" Upravo tog trenutka, Pollo se glasno nasmijao, iskapio zadnji gutljaj već pretoplog Heinekena i bacio praznu limenku Luconeu u glavu. "Hej, jesi li lud? Vidi što si mi napravio." Pokazao je nešto nasred svoje rijetke, tamne, kovrčave kose. "Za to ti i služi ta glavurdača!"


 

Knjigu potražite OVDE

Komentariši